Varm getost med rödbetssirap, ruccola och rostade mandlar
Ingredienser
4 Personer
- 1 dl Lag av Björnekulla inlagda rödbetor
- 2 msk Socker
- ½ kvist Färsk rosmarin
- 4 skivor Chèvre, getost
- Vetemjöl
- 1 påse Ruccolasallad, ca 70 g
- 1 dl Rostade mandlar
- 1 dl Färdiga krutonger
- Salt och olivolja
Gör så här:
1.
Blanda rödbetslag, socker och rosmarin i en kastrull och låt koka upp. Låt det koka ner till hälften.
2.
Vänd getostskivorna i lite vetemjöl.
3.
Värm en teflonstekpanna så att den blir mycket varm.
4.
Lägg ner osten i den varma pannan och stek ca 1 minut per sida.
5.
Blanda ruccola, rostade mandlar och krutonger och smaksätt med salt och olivolja.
6.
Lägg salladen på en tallrik och lägg osten ovanpå. Ringla lite rödbetssirap över.