Björnekullas äppelpaj med äppelmos, blåbär och hallon

Ingredienser

4 Personer

Pajdeg

  • 125 gram smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,5 dl florsocker
  • 2 dl fruktmüsli

Fyllning

  • 450 gram äpplen
  • 250 gram äppelmos
  • 1 dl blåbär
  • 1 dl hallon
  • 3 ägg
  • 1 dl grädde
  • 0,5 dl rörsocker

Gör så här:

1.

Sätt ugnen på 200 grader.

2.

Arbeta samman ingredienserna till pajdegen.

3.

Tryck ut degen i en pajform ca 26 cm i diameter.

4.

Låt vila i kylskåp ca 20 min.

5.

Skala äpplena, kärna ur och skär dem i klyftor.

6.

Blanda äppelmos, ägg och grädde.

7.

Lägg i en 1/2 dl blåbär och 1 dl hallon i blandningen.

8.

Lägg i äppelskivorna i pajformen och häll över fyllningen.

9.

Strö över sockret.

10.

Värm i ugnen i ca 20 min eller till pajen fått en fin gyllenbrun färg.

11.

Häll över resten av blåbären och florsockret.

12.

Servera med vaniljglass eller vaniljsås.