Björnekullas äppelpaj med äppelmos, blåbär och hallon
Ingredienser
4 Personer
Pajdeg
- 125 gram smör
- 1 dl vetemjöl
- 0,5 dl florsocker
- 2 dl fruktmüsli
Fyllning
- 450 gram äpplen
- 250 gram äppelmos
- 1 dl blåbär
- 1 dl hallon
- 3 ägg
- 1 dl grädde
- 0,5 dl rörsocker
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 200 grader.
2.
Arbeta samman ingredienserna till pajdegen.
3.
Tryck ut degen i en pajform ca 26 cm i diameter.
4.
Låt vila i kylskåp ca 20 min.
5.
Skala äpplena, kärna ur och skär dem i klyftor.
6.
Blanda äppelmos, ägg och grädde.
7.
Lägg i en 1/2 dl blåbär och 1 dl hallon i blandningen.
8.
Lägg i äppelskivorna i pajformen och häll över fyllningen.
9.
Strö över sockret.
10.
Värm i ugnen i ca 20 min eller till pajen fått en fin gyllenbrun färg.
11.
Häll över resten av blåbären och florsockret.
12.
Servera med vaniljglass eller vaniljsås.